Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Jade van Dee
Android app on Google Play


Studeren en hockeyen in de VS?
18-12-2018  | 
Het Fulbright Center is opgericht bij verdrag tussen Nederland en de Verenigde Staten en biedt verschillende beurzenprogramma's en advies over studeren in Amerika.

Wij spreken regelmatig scholieren die hockey spelen en belangstelling hebben voor een studie in de VS. Het zoeken naar passende universiteiten, het complexe aanmeldingsproces doorlopen, het verkrijgen van beurzen en een plek in het sportteam is veel werk en kan een overweldigende ervaring zijn.

Wij adviseren scholieren hier al jarenlang individueel over. We vinden het veel leuker om scholieren bij elkaar te brengen zodat ze samen aan hun aanmelding kunnen werken. Vanaf januari starten wij met ons nieuwste programma: de Competitive College Club.

Geinteresseerd? Uiteraard zijn we altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden.
Competitive College Club (CCC)
In de CCC brengen we havo en vwo scholieren met een droom om in de VS te studeren samen om in groepsverband aan hun aanmelding te werken. 

Waarom willen Nederlandse scholieren naar
de VS?

Het Amerikaanse onderwijs is anders ingericht dan het hoger onderwijs in Nederland. Studenten hebben grote vrijheid als het gaat om vakkenkeuze en krijgen veel ruimte om talenten (denk aan muziek, dans of sport) op hoog niveau te blijven ontwikkelen als onderdeel van hun studie. Ook biedt het systeem ruimte om in meerdere richtingen af te studeren

Wat is CCC?
Bij het aanmelden voor een bachelorprogramma in de VS komt heel wat kijken. Hoe vind ik financiering, welke universiteiten spreken me aan en waar maak ik kans op toelating? Het Fulbright Center en experts uit het veld werken samen met een kleine groep scholieren gedurende 18 maanden aan de aanmelding bij een Amerikaanse universiteit. Bijvoorbeeld: 
workshops ter voorbereiding op de toelatingstesten (SAT of ACT en TOEFL), het schrijven van essays, het vinden van een passende universiteit, het opstellen van de aanmelding en begeleiding bij het vinden van financieringsmogelijkheden (waaronder studiebeurzen).

Naast de voorbereidingen op een studie in de VS zullen er ook groepsactiviteiten plaatsvinden en zal de nadruk ook liggen op het aanleren van vaardigheden, door leiderschapsrollen te vervullen en zelf activiteiten te organiseren. 

CCC wordt al een aantal jaren succesvol georganiseerd door onze collega's in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Deelnemers hebben veel inspraak over het programma en de activiteiten die zij ondernemen. Er wordt een beroep gedaan op de ontwikkelende volwassenheid en zelfstandigheid zodat ze bij vertrek naar de VS stevig in hun schoenen staan. 

Meer informatie
De deadline voor aanmeldingen voor 4 havo of 5 vwo scholieren is 7 januari 2019. Meer informatie is te vinden op www.fulbright.nl/ccc
 Campus Scholarship Program
  Vwo scholieren die na hun eindexamen een     
  tussenjaar aan een Amerikaanse universiteit willen
  doorbrengen met een studiebeurs kunnen een
  aanmelding indienen voor het Campus Scholarship
  Program. Dit jaar zijn er 37 deelnemers naar de VS
  gegaan met een gemiddelde studiebeurs   
  van $18.700. De hoogst toegekende studiebeurs
  bedroeg maar liefst $41.000. 


Ook voor havo scholieren zijn er mogelijkheden voor een tussenjaar in de VS. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met het Fulbright Center.

Meer informatie 
De deadline voor aanmeldingen voor 6 vwo scholieren is 7 januari 2019. Meer informatie is te vinden op www.fulbright.nl/csp

Agenda


Deadline Competitive College Club
7 januari voor start najaar 2020

Deadline Campus Scholarship Program 
(voor een tussenjaar in de VS)
7 januari voor start najaar 2019


Informatiebijeenkomt Studeren in de VS
7 maart 2019, Utrecht

Informatiebijeenkomt Studeren in de VS
21 mei 2019, Utrecht

terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
27-4  Meivakantie
9-5  Familietoernooi
17-5  Six-nations toernooi
17-5  Six Nations Tournement
25-5  Besloten Feest
Hele agenda
Uitslagen
Dames 1 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh D1 4-4
Dames 2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh D2-O 3-0
DO25-1 HV Victoria DO25-5 2-2
J010-1 Dordrechtse Mixed Hockey Club JO10-1 5-9
J014-1 R.H.V. Leonidas JO14-2 5-1
J09-1 VMHC Pollux JO9-2 8-6
M010-1 Hockey Club Rotterdam MO10-8 5-3
M014-2 Berkel Rodenrijs MO14-6 3-2
M018-2 HCGO MO18-1 5-4
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen