Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Roel Teeuwen
Suzanne Verhoeven
Android app on Google Play


HockeyWeerelt
28-1-2019  | 

In 2014 gaf de KNHB in haar Visie 2020 onder andere aan de ambitie te hebben in 2020 een verbeterde netwerk en servicegerichte organisatie te zijn. In navolging van deze ambitie heeft de organisatie een uitgebreide herijking ondergaan, waarmee de organisatie van de KNHB nu toekomstbestendig is ingericht. Aansluitend op de veranderingen in de organisatie en de wensen naar de toekomst is onderzocht hoe de daarbij passende digitale strategie en ICT architectuur eruit moeten zien, zodat alle genoemde ontwikkelingen goed op elkaar blijven aansluiten.

Naar aanleiding van de resultaten van dat onderzoek is eerder dit jaar besloten om een eigen bondsapplicatie te bouwen. Hieraan is de afgelopen maanden hard gewerkt en per 1 januari stapt de KNHB over van LISA Bond naar de nieuwe bondsapplicatie ‘HockeyWeerelt’.

Hoewel zowel de KNHB, als LISA en ook AllUnited de overgang naar HockeyWeerelt vanzelfsprekend zo soepel mogelijk wil laten verlopen, begrijpen we ook dat er vanuit verenigingen vragen zullen zijn over de applicatie en de overgang. Daarom hebben wij alle informatie en een overzicht van veelgestelde vragen op genomen in het hieronder gekoppelde kennisartikel ‘HockeyWeerelt nieuwe bondsapplicatie KNHB’.

DWF: Hoe werkt het eigenlijk? Van plannen tot afronden.

We laten graag duidelijk zien hoe het proces verloopt vanaf begin tot eind. Dit om de stappen te tonen en ook te laten zien.

Wedstrijd inplannen en spelerslijsten koppelen
De KNHB maakt zoals bekend de competitieplanning en zorgt ervoor dat deze in Sportlink beschikbaar is. Tegelijkertijd koppelen de verenigingen in hun verenigingssysteem (LISA of AllUnited) de spelerslijsten voor het seizoen, aangevuld met de teamondersteuning.

Scheidsrechters toevoegen
Scheidsrechters worden door de verenigingen of de KNHB gekoppeld aan de wedstrijden. Deze informatie wordt via de verenigingssystemen gedeeld met de nieuwe KNHB bondsapplicatie HockeyWeerelt en het DWF. Alle benodigde personen zijn nu aan de wedstrijd gekoppeld zodat de wedstrijdadministratie kan starten.

Vooraankondiging wedstrijd
Ongeveer 48 uur voor de wedstrijd versturen de leveranciers van de verenigingspakketten een vooraankondiging van de wedstrijd naar de teamondersteuning en scheidsrechters. Deze e-mail bevat ook de verificatiecode die bij de respectievelijke rol van het individu en de wedstrijd hoort.

Toegang tot DWF op computer, telefoon of tablet
Iedereen met een rol rond een wedstrijd moet zich via de link dwf.hockeyweerelt.nl, via de hockey.nl app of via het verenigingspakket eenmalig registreren. Dit kun je doen met de inloggegevens van je vereniging. Of je logt in met behulp van een hockey-account, dat je ook kunt gebruiken op knhb.nl en hockey.nl. Wie nog geen account heeft of het persoonlijke wachtwoord bij de vereniging niet meer weet, adviseren wij een hockey-account aan te maken.

Verificatiecode
Registreren is maar één keer nodig. Heb je een rol bij een wedstrijd, dan vult het systeem automatisch de wedstrijden in die daarbij passen. Zie je nog geen wedstrijden of heb je eenmalig een rol bij een bepaald team, dan gebruik je de verificatiecode die bij die rol past (code voor teamondersteuning of scheidsrechter). Met die code heb je dan eveneens toegang tot de betreffende wedstrijd. Deze toegevoegde wedstrijden verdwijnen naderhand ook weer uit je overzicht. Bijvoorbeeld: je valt in als manager en gebruikt de code voor teamondersteuning. Dan worden de wedstrijden van dat team aan je profiel gekoppeld. Echter, omdat je gebruik maakt van een code, wordt dit team niet permanent aan jou gekoppeld. Binnen een week na de gespeelde wedstrijd verdwijnen de wedstrijden van dit team uit je overzicht en is je profiel weer up-to-date, passend bij de rollen die je normaal volgens het systeem vervult.

Voor de wedstrijd

Voorbereiding wedstrijd
Voordat de wedstrijd kan beginnen, vinkt de teamondersteuning in het DWF de spelers aan die de wedstrijd gaan spelen. Ook is het mogelijk invallers toe te voegen. Teamondersteuners kunnen bovendien rugnummers invullen.

Scheidsrechters beoordelen formulier
De scheidsrechter heeft toegang tot het formulier door zich te registreren. Met de verificatiecode kunnen zij bij het DWF. De scheidsrechters controleren voorafgaand aan de wedstrijd of het formulier juist is ingevuld door beide teams. Zij kunnen zien of het juiste aantal spelers is aangevinkt.

Direct na de wedstrijd

Invoeren stand en kaarten
Na de wedstrijd voeren de scheidsrechters de eindstand (en eventuele shoot-outs-score) zo snel mogelijk in. Waar nodig is het ook mogelijk om kaarten toe te voegen. Allebei de scheidsrechters ronden op deze manier het DWF af.

Controle teamondersteuning (of aanvoerder)
De teamondersteuning van beide teams kan de uitslag, kaarten en opmerkingen die de scheidsrechters invoerden controleren, maar wel pas nadat de scheidsrechters het formulier hebben afgerond. Indien gewenst kan de teamondersteuning ook opmerkingen plaatsen op het formulier. Daarna keuren zij ieder het formulier goed.

Jongste Jeugd en Hockey 7
Omdat de Jongste Jeugdteams en teams die Hockey 7 spelen geen gebruik maken van scheidsrechters, is het proces rond het afronden van het DWF voor deze teams anders dan bij de overige competities. Na afloop van de wedstrijd kan de teamondersteuning van de beide teams de score invullen en eventuele opmerkingen plaatsen. Er is dus geen scheidsrechterscode nodig voor deze wedstrijden, ook al staat deze op dit moment nog wel vermeld. Net als voorheen ronden de beide teams het proces zelf af.

Informatie voor teamondersteuning

Ben je als teamondersteuner betrokken bij een team? Dan ontvang je een verificatiecode voor de wedstrijd. Door deze code te koppelen in het DWF – nadat je bent ingelogd – komen deze en toekomstige wedstrijden in jouw persoonlijke overzicht te staan. Voor een uitleg over het koppelen van wedstrijden en het invullen/afronden van het DWF verwijzen we naar de handleiding. Mocht er toch iets niet duidelijk zijn, raadpleeg dan de veelgestelde vragen.

Informatie voor scheidsrechters

Ben je als scheidsrechter ingedeeld voor een wedstrijd? Dan kun je met de verificatiecode voor de scheidsrechters het DWF invullen en afronden. Hoe je dit doet lees je in de handleiding. Mocht het toch niet helemaal duidelijk zijn, dan kun je in de veelgestelde vragen wellicht een antwoord vinden.

Handleiding DWF

Handleiding DWF scheidsrechters


Handleiding DWF teambegeleiders


Hieronder vind je een overzicht met antwoorden op vragen die we de afgelopen dagen hebben ontvangen. Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, stuur dan een e-mail naar [email protected]


terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
18-1  Reservering door derden
19-1  D1 Zaalcompetitie
19-1  H1 Zaalcompetitie
26-1  H1 Zaalcompetitie
2-2  D1 Zaalcompetitie
Hele agenda
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen