Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Rebecca Quist
Android app on Google Play


Funkey hockey en de Hockeyschool: geef je op!
4-3-2019  | 
Voor de kleinste beginners heeft HCC Funkey hockey:

Funkey is speciaal bedoeld voor kinderen van 4 tot 6 jaar. Je maakt op een leuke en speelse manier kennis met hockey. 

Vanaf je 4e verjaardag kun je gaan deelnemen aan Funkey; of het seizoen nu is begonnen of niet.  Funkey hockey is een trainingsprogramma voor 4/5-jarigen die we willen laten kennis maken met onze vereniging en bewegingsvormen die aansluiten bij hockey.

Tijdens de lessen komen de kinderen in aanraking met een variëteit aan grondvormen van bewegen, die aansluiten bij het natuurlijke bewegingsgedrag van 4/5-jarigen. Op die manier leren ze dan ook op een leuke en veilige manier omgaan met sportief bewegen.

Voor deze leeftijdscategorie wordt voor de allerkleinsten dus nog geen echt hockey met echte hockeysticks aangeboden. Wel maken de kinderen tijdens de lessen gebruik van knotshockeysticks en ringhockey. Kinderen van 5 jaar, mits zij er aan toe zijn, laten we wel al kennismaken met sticks en hockeyballen.

De jaarcontributie voor Funkey bedraagt 85 euro. Indien een kind gedurende het seizoen wil meedoen, zal de contributie hierop worden aangepast. Dat geldt ook voor de doorstroom naar de hockeyschool. Als een kind gedurende het seizoen 6 jaar wordt, kan het overstappen naar de eerstvolgende hockeyschool, waarbij het Funkey-lidmaatschap komt te vervallen.

Lestijden Funkey

De lessen vinden wekelijks plaats op vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:00. Wil je het een keer proberen? Kom dan 5 proeflessen volgen. Aanmelden kan d.m.v. invullen van het  inschrijfformulier op de website.

 

Voor de Jongste Jeugd (6-9 jaar) hebben wij de Hockeyschool:

 
Hockey voor de Jongste Jeugd. Jongste is een verzamelnaam voor:

·         De F-jes, 3-tal hockey

·         De E-tjes, 6-tal of 8-tal hockey

Jongste Jeugdhockey is het hockeyspel voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met ongeveer 10 jaar. Er wordt in kleine groepjes van 3, 6 of 8 kinderen gespeeld met aangepaste spelregels. Ook wordt de grootte van het speelveld en de speeltijd per categorie aangepast. 

Jongste Jeugdhockey moet gezien worden als een speel- en leerperiode. Winnen of verliezen is hierbij van ondergeschikt belang. Jongste Jeugdhockey is de opbouw op weg naar elftalhockey. Kinderen leren spelenderwijs samen te werken op het hockeyveld. Alleen kun je geen wedstrijd winnen, met elkaar wel! Teambuilding, sportiviteit en respect spelen daarbij een zeer belangrijke rol. Trainer en coach zijn de voorbeeldfiguren die deze begrippen moeten uitdragen. Tenslotte staan de kinderen wekelijks op het hockeyveld om te 'leren' en zich steeds verder te ontwikkelen op sportief en sociaal niveau.

Na het Jongste Jeugdhockey stromen de kinderen door naar de 'junioren' en gaan ze in een elftal spelen.

 
Bij de hockeyschool kun je gedurende vijf weken kennismaken met hockey, de gezellige sfeer van HCC proeven en een aantal basisvaardigheden leren alvorens lid te worden en in een team in te stromen.

Wij hebben bij HCC een doorlopende hockeyschool. Dit betekent dat, nadat je het aanmeldingsformulier hebt ingevuld, zo snel mogelijk bericht krijgt wanneer je kunt starten.

De kosten voor de hockeyschool bedragen € 30,00. Als je lid wordt, wordt er normaal gesproken inschrijfgeld gerekend. Als je lid wordt vanuit de hockeyschool, is dit inschrijfgeld niet verschuldigd.

De hockeyschool bestaat uit:

*vijf trainingen.

*het leren van de belangrijkste basisvaardigheden; het stoppen van, lopen met en spelen van de bal op een veilige wijze)

*een professionele begeleiding door ervaren trainers

Om de kwaliteit van de trainingen te kunnen waarborgen, zullen er maximaal 6 kinderen bij een trainer worden geplaatst. We streven ernaar om iedereen zo spoedig mogelijk te kunnen laten deelnemen aan de hockeyschool.

Als je wilt deelnemen aan de Hockey School, vul het inschrijfformulier op de website in.

Wij laten je dan zo snel mogelijk weten wanneer je mee kan doen!

Wil je na afloop van de Hockeyschool lid worden dan zullen de kosten van de Hockey School worden verrekend met het inschrijfgeld. Als ingangsdatum van het lidmaatschap zal de oorspronkelijke aanmeldingsdatum worden gehanteerd.

De trainingen voor de Jongste Jeugd teams (6-9 jarigen) vinden plaats op de woensdagmiddag.

Beginners - jeugd (10-15 jaar):

Kinderen spelen graag met leeftijdgenoten. Wij kunnen ons voorstellen, dat een hockeyschool niet altijd de optimale hockeybeleving garandeert als de groep jonger is. Wij bieden daarom de mogelijkheid de hockeyschool te volgen of diverse trainingen met een bestaand team mee te maken.

Samen kunnen we kijken wat voor jou de leukste manier is om te beginnen.

Voor de oudere jeugd en voor kinderen die al kunnen hockeyen wordt in gezamenlijk overleg een geschikt tijdstip gevonden.

terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
26-8  Start veldtrainingen
7-9  Start veldcompetitie, behalve JJ
14-9  Start veldcompetitie JJ
20-9  NOC*NSF Nationale Sportweek 2019
20-9  Silver Cup Dames 1
Hele agenda
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen