Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Roel Teeuwen
Suzanne Verhoeven
Android app on Google Play


EHF lanceert campagne 'Equally Amazing'
12-7-2019  | 

Binnen de hockeywereld is een stevige basis gelegd voor veiligheid en sportiviteit. In Nederland zijn deze thema’s gewaarborgd in diverse campagnes in het kader van Sportiviteit & Respect (S&R) en een Veilig Sportklimaat (VSK).

In 2017 zette de KNHB een volgende stap door uit te dragen dat iedereen zichzelf mag en moet kunnen zijn in het hockey. Om iedereen hierin een gelijke kans te geven is destijds bijvoorbeeld de campagne Hockey voor iedereen gelanceerd. Deze campagne helpt verenigingen om (sociale) veiligheid te op te nemen in hun beleid en dit uit te dragen naar hun leden en bezoekers. Ook door het spelen met de regenboogband – waarmee aanvoerders in verschillende sporten de afgelopen twee jaar wedstrijden hebben gespeeld – en door meer de diepte in te gaan via bijvoorbeeld het Hockeyvisie artikel De sportvereniging van en voor iedereen wil de KNHB dit onderwerp actueel houden.

De Europese Hockey Federatie (EHF) heeft nu de campagne ‘Equally Amazing’ gelanceerd om ook op Europees niveau uitgebreid aandacht te besteden aan gelijkheid en rechtvaardigheid binnen de hockeysport. Iedereen, op ieder niveau – van bestuurder tot speler –  verdient een gelijke kans ongeacht geslacht, leeftijd, achtergrond, religie of niveau. EHF President Marijke Fleuren pleit ervoor dat hockey de voorganger is op het gebied van gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Fleuren roept alle 43 bij de EHF aangesloten nationale bonden op om zich aan te sluiten bij dit initiatief. De EHF zelf benoemt tijdens de komende Algemene Vergadering in augustus drie vrouwelijke bestuursleden, wat betekent dat op dat moment 30% van het EHF bestuur vrouwelijk is.

Via #equallyamazing en met diverse pleitbezorgers vanuit de hockeysport wordt de campagne de komende tijd ingezet met als doel betrokkenheid op het gebied van gelijkheid en diversiteit sportbreed te vergroten.


terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
18-1  Reservering door derden
19-1  D1 Zaalcompetitie
19-1  H1 Zaalcompetitie
26-1  H1 Zaalcompetitie
2-2  D1 Zaalcompetitie
Hele agenda
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen