Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Roel Teeuwen
Suzanne Verhoeven
Android app on Google Play


Voorbereid het veld op met het nieuwe spelreglement
2-9-2019  | 

De KNHB heeft op 23 augustus 2019 een nieuwe versie van het Spelreglement gepubliceerd. Je vindt het hele document in de downloads onderaan dit bericht en op de pagina Statuten en reglementen KNHB.

Voor de zomer publiceerden we al de belangrijkste regelwijzigingen. Nu zijn ook de documenten met spelregelduidingen en afspraken voor wedstrijden die geleid worden door clubscheidsrechters en CS+ en wedstrijden die geleid worden door bondsscheidsrechters beschikbaar. Hoewel de basis bij het fluiten altijd het spelreglement is en blijft, bieden deze afspraken een leidraad. Niet alleen voor de scheidsrechters, ook voor spelers en coaches is het handig om deze documenten door te nemen, zodat iedereen goed voorbereid het veld op stapt. Ook deze documenten vind je onderaan dit bericht.

Fluit toolkit

Alle spelregels worden vanzelfsprekend ook opgenomen in de hockey.nl app, waar je ze altijd kunt raadplegen. Omdat daarvoor een aanpassing van de app nodig is, zijn de nieuwe spelregels pas vanaf 20 september in de app te raadplegen. Ga je een wedstrijd fluiten? Dan is de fluit toolkit van de hockey.nl app een handige tool om te gebruiken. In de tool kun je de tijd, score en het aantal gegeven kaarten bijhouden. Op dit moment krijgt de fluittoolkit eveneens een update, zodat deze straks ook werkt volgens de laatste regelgeving. Deze update bevat onder andere een aanpassing in de tijdwaarneming, zodat je makkelijk 4 x 17,5 minuut kunt bijhouden. Daarnaast wordt de toolkit direct gekoppeld aan het Digitaal Wedstrijdformulier (DWF). Daarmee wordt alle informatie die je tijdens de wedstrijd bijhoudt in de fluit toolkit direct in het DWF gezet, zodat je het formulier na afloop alleen nog hoeft controleren en kan bevestigen. Deze updates staan naar verwachting ook rond 20 september in de hockey.nl app. Tot die tijd kun je zelf de tijdsduur van de helften eenvoudig aanpassen in de fluit toolkit. We leggen je graag uit hoe dit in zijn werk gaat:

Digitaal Wedstrijdformulier

In januari van dit jaar zijn we gaan werken met het nieuwe DWF. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het DWF verder te optimaliseren. Fris voor de seizoensstart je geheugen op over de werking van het DWF. Alle informatie, waaronder een uitgebreide handleiding en relevante veelgestelde vragen, vind je in het kenniscentrum op de website. En natuurlijk is ook het DWF rechtstreeks te bereiken via de hockey.nl app.

Veel hockeyplezier!


terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
18-1  Reservering door derden
19-1  D1 Zaalcompetitie
19-1  H1 Zaalcompetitie
26-1  H1 Zaalcompetitie
2-2  D1 Zaalcompetitie
Hele agenda
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen