Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Tony Andrade Lopes
Max van Hees
Max van Hees
Dennis Nohar
Android app on Google Play


Technisch Adviseurs KNHB Jeugdopleiding aangesteld
4-6-2020  | 

In april 2020 publiceerde de KNHB de nieuwe opzet van de KNHB Jeugdopleiding. Het doel van de nieuwe opzet is om meer talentvolle kinderen de kans geven om deel te kunnen nemen aan de selecties voor een opleidingsteam én de verhouding tussen reistijd en trainingstijd meer in balans te brengen, in lijn met de Visie op de ontwikkeling van hockeyers: ‘6 X VOORUIT IN HOCKEY’.

Meer technische ondersteuning voor verenigingen

Uit de KNHB Verenigingsmonitor kwam onder andere naar voren dat verenigingen een grote behoefte hebben aan technische ondersteuning vanuit de KNHB. In de nieuwe opzet van de KNHB Jeugdopleiding is hier dan ook extra aandacht aan besteed. Naast de trainersduo’s van de opleidingsteams en de Coördinator Opleidingsteams U14 (per regio), kennen we binnen het technisch kader van de KNHB Jeugdopleiding ook de rol van Technisch Adviseur.

De Technisch Adviseur (TA) heeft de opdracht om:

  • een netwerk op te bouwen van (de technische verantwoordelijke personen van) verenigingen die hij/zij ondersteunt;
  • voorlichting te geven over het technisch beleid van de KNHB. Daarbij hoort informatieverstrekking over de Visie op de ontwikkeling van hockeyers: ‘6 X VOORUIT IN HOCKEY’, maar bijvoorbeeld ook over het maken van teamindelingen en selectieprocedures bij de club of de selectieprocedures van de KNHB Jeugdopleiding zelf.
  • te inventariseren wat de behoefte is aan technische ondersteuning bij de verenigingen en dit faciliteren in samenwerking met het KNHB Expertisecentrum. Denk hierbij aan het organiseren van kennisbijeenkomsten, demotrainingen, workshops en opleidingen.

Verdeling Technisch Adviseurs over verenigingen

In nieuwe structuur zijn er acht regio’s die samen vier steunpunten vormen (twee regio’s vormen één steunpunt). De rol van de Technisch Adviseur wordt ingevuld door de trainers/coaches van de opleidingsteams van zowel de regio’s als de steunpunten. Iedere TA is verantwoordelijk voor ongeveer 25 tot 30 verenigingen. Inmiddels zijn alle TA’s aangewezen en gekoppeld aan de verenigingen. Benieuwd hoe de verdeling is? Je kunt het zien in deze digitale kaart, waar ook de verdeling van de regio’s en steunpunten te zien zijn.


terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
17-7  Zomervakantie
11-9  Start veldcompetitie JJ en Junioren
12-9  Start veldcompetitie Senioren
Hele agenda
Uitslagen
JC1 HC De IJssel JC2 24-0
MA1 Schoonhovense MHC MA1 6-2
MB1 M.H.C. Krimpen MB1 1-3
MB2 Ring Pass Delft MB6 2-2
MC1 HCRB MC2 0-3
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen