Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Marieke Bovendeert
Nick Kraal
Android app on Google Play


Corona update KNHB
4-9-2021  | 
We mogen weer!
Vanaf zaterdag 11 september, worden de eerste competitiewedstrijden van seizoen 2021-2022 weer gespeeld! Om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is van alle coronamaatregelen, hebben we de meest actuele informatie nog een keer op een rij gezet. Neem deze update goed door en houd onze site in de gaten. We wensen iedereen een fantastisch hockeyseizoen toe!
 
Aanvullende bepalingen Bondsregelement seizoen 2021-2022
De KNHB streeft ernaar om gedurende het seizoen 2021-2022 een volledig competitieprogramma af te werken. Om een goed competitieverloop te kunnen waarborgen en in te springen op actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het bondsbestuur besloten enkele aanpassingen door te voeren in de huidige set aanvullende bepalingen op het actuele Bondsreglement.
 
Met welke regels hebben spelers, functionarissen en toeschouwers te maken?
We mogen gelukkig allemaal weer competitie spelen én er mag gelukkig weer publiek aanwezig zijn op de hockeyverenigingen. Spelers, toeschouwers en andere betrokkenen moeten zich nog wel houden aan de speciale coronaprotocollen. We hebben de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet. Alle informatie en regels vind je op onze website in het coronadossier van de KNHB.

Basisregels
Allereerst is het belangrijk dat iedereen zijn verantwoordelijkheid blijft nemen. Houd je dus aan de basisregels:
  • Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukte.
    Een uitzondering geldt voor kinderen tot en met 12 jaar, die hoeven tot elkaar en tot volwassen geen afstand te houden. Jongeren van 13 tot 18 jaar zijn niet verplicht onderling afstand te houden, maar moeten wel op 1,5 meter van bijvoorbeeld hun volwassen begeleiding blijven.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.
  • Was regelmatig je handen goed.
Alleen als we ons allemaal aan de basisregels houden, kunnen we met elkaar hockeyen.

Toegang tot complexen en placering
Voor een ieder die zich op een sportcomplex begeeft, geldt dat hij of zij zich moet registreren bij de ingang. Ook wordt een gezondheidscheck uitgevoerd. Zie ook de opmerking hierover op de site van de Rijksoverheid onder Sport en Spel en het Algemeen Sportprotocol. Let op: iedereen die voor een bepaald tijdstip ingedeeld staat voor een training of wedstrijd of voor een specifieke functie voor de vereniging is daarmee geregistreerd.

De KNHB adviseert verenigingen om de bezoekersstromen op het complex in goede banen te leiden door het aangeven van looproutes en het duidelijk communiceren van de geldende regels. Er mag publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen. Hiervoor mag 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand gebruikt worden. In principe geldt placering (vaste zit- of staanplaats), maar indien de concrete situatie dat niet mogelijk maakt, is staan op een afgebakende plek (met inachtneming van de 1,5 meter afstand) toegestaan. Zorg er dus in ieder geval voor dat mensen te allen tijde de mogelijkheid hebben om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. En geef aan op welke plekken bezoekers/publiek kunnen zitten of staan en zorg voor registratie en placering.

A
angepaste line-up met stick checks
Line-ups zijn weer toegestaan. Helaas is Shake Hands nog niet mogelijk op dit moment. De KNHB vraagt teams daarom geen handen te schudden voorafgaand en na de wedstrijd maar een stick check uit te voeren. Spelers begroeten en bedanken elkaar door even met de sticks tegen elkaar aan te tikken.

Binnen en buiten de lijnen
Wie niet op het veld aan het hockeyen is, moet zich steeds aan de 1,5 meter afstand houden. Dit betekent dus ook op de bank en voor of na de wedstrijd in een kleedruimte, tijdens een (video)bespreking of tijdens andere activiteiten van het team.

Binnen de lijnen, tijdens de wedstrijd, geldt de afstandsbeperking niet. Zodra de wedstrijd is afgelopen, wordt een speler echter een toeschouwer. Dat wil zeggen dat een speler zich vanaf dat moment ook aan de regels moet houden die voor toeschouwers gelden. Zorg dus voor een vaste zitplaats en houd afstand! 
Zorg ook dat teams zich hier zo goed mogelijk aan houden. Dit voorkomt gedoe met toezichthouders en vermindert de kans dat het virus zich verspreid. En hoe minder dat gebeurt, hoe groter de kans is dat er een normaal seizoen kan worden gedraaid.

Ballenkinderen toegestaan
Het is op dit moment alleen mogelijk met ballenkinderen te spelen indien gebruik gemaakt wordt van maximaal 4 ballenkinderen die zich positioneren in de vier hoeken van het veld.

Elk veld heeft een uitloop achter de achterlijn. Hierdoor worden alle ballen in de hoeken 'geregeld' en rondom de banken kunnen de teams het zelf doen. Alleen aan de andere lange zijde dienen de spelers het zelf te regelen. Deze optie is voor de spelers iets minder comfortabel maar biedt wel voldoende veiligheid voor de ballenkinderen. Daarbij is het van belang dat ballen vooraf worden ontsmet en dat spelers en begeleiders de ballen zo weinig mogelijk c.q. niet met hun handen aanraken. Daarnaast dienen de ballenkinderen de handen voor de wedstrijd, tijdens de rust en na afloop te ontsmetten.

Fotografen op het veld toegestaan
Fotografen zijn weer toegestaan op het veld. Zij mogen alleen achter de achterlijn in de hoeken plaatsnemen en zich niet begeven aan de zijde waar de scheidsrechter loopt. Zo kan de fotograaf voldoende afstand houden van iedereen.

Verschillende omstandigheden per vereniging
De KNHB, NOC*NSF en alle andere sportbonden vinden het belangrijk de sport voor iedereen op dezelfde wijze open te blijven houden. Daarom blijven wij voortdurend in overleg met de overheid en de sportbonden.

De KNHB adviseert alle verenigingen zich te houden aan de landelijke en algemeen geldende regels zoals die op onze website staan vermeld. Het is echter mogelijk dat lokaal en in overleg met de gemeente verenigingen een andere invulling geven. Daarom adviseert de KNHB spelers en toeschouwers aanvullend om, wanneer je een andere club bezoekt, de geldende regels op die vereniging te checken op de website van die specifieke vereniging! Heb je daar vragen over, neem dan contact op met de specifieke vereniging die je bezoekt.

Zaalhockey
Op dit moment is de KNHB volop bezig met de planning van het aankomende zaalseizoen. Er is op dit moment geen enkele reden waardoor er geen zaalcompetitie gespeeld zou kunnen worden. Vanzelfsprekend houden we de wet- en regelgeving mbt ventilatie goed in de gaten. Zodra daarover meer informatie bekend is, zullen wij dit met de verenigingen delen.
De KNHB streeft ernaar om gedurende het seizoen 2021-2022 een volledig competitieprogramma af te werken. Om een goed competitieverloop te kunnen waarborgen en in te springen op actuele ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft het bondsbestuur besloten enkele aanpassingen door te voeren in de huidige set aanvullende bepalingen op het actuele bondsreglement.

Vragen?
Heb je aanvullende vragen? Check dan eerst de veelgestelde vragen op onze site en/of het Algemeen Sportprotocol. Mocht jouw vraag en antwoord er niet tussen staan, dan kun je contact opnemen met de wedstrijdsecretaris van HCC: Herman van Prooye

Mocht een volgende persconferentie nieuwe maatregelen of aanpassingen aankondigen, dan zullen wij deze weer zo snel mogelijk verwerken en onze protocollen daarop aanpassen. Houd onze website daarom goed in de gaten!

terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
1-12  ALV 01 December 2021
4-12  Begin zaalcompetitite
Hele agenda
Uitslagen
JD1 R.H.V. Leonidas JD3 1-4
MA2 H.C. Derby MA2 2-2
MB1 HV Westland MB3 2-1
MB2 Berkel Rodenrijs MB5 4-0
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen