Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Laurens Rogier
Anita Woerdenbach
Android app on Google Play


Nieuwsbrief Zaalcommissie nr. 1
11-11-2016  | 
Nieuwsbrief zaalcommissie nummer 1
Hockey Club Capelle
 
 
Nieuwsbrief Zaalcommissie nummer 1
 
November 2016

 
  De voorcompetitie is net voorbij, de tweede helft van de veldcompetitie is begonnen en we zijn alweer bezig met de voorbereidingen voor de zaalcompetitie. In deze eerste nieuwsbrief willen wij jullie informeren over de belangrijkste zaken voor het zaalseizoen. 

In deze editie:
 • Teamindeling
 • Zaaltrainingen
 • Zaalcompetitie
 • Zaalclinic in de kerstvakantie
 • Arbitrage, zaalleiding en wedstrijdtafel
 • Zaaluitrusting
 • Lenen zaalsticks F-teams
 • Spelregels zaalhockey
 • Vragen of opmerkingen
 
 
Teamindeling
 
  Na evaluatie van het afgelopen zaalseizoen hebben het bestuur en de HTC gezamenlijk besloten om dit seizoen alle jeugdteams in dezelfde samenstelling als de veldteams de zaal in te laten gaan. Dit betekent dat er dus geen selecties voor de zaal nodig zijn.
 
 
Zaaltrainingen
 
  De zaaltrainingen starten vanaf maandag 21 november voor alle teams (het zaaltrainingschema volgt binnenkort). In de eerste week van de zaaltrainingen vervalt voor alle teams een veldtraining. 
De laatste veldcompetitiewedstrijd vindt in principe in het weekend van 26 november plaats.

Vanaf maandag 28 november zullen alle teams 1x per week op het veld doortrainen, zolang het weer het toelaat, naast 1x per week in de zaal. Het (veld)trainingsschema voor de winterperiode wordt binnenkort gepubliceerd.
 
 
Zaalcompetitie
 
  De zaalcompetitie start in het weekend van 3 en 4 december.

De data van de competitie 2016-2017 zijn:
 • 3/4 december
 • 10/11 december
 • 17/18 december
 • 7/8 januari (let op: laatste weekend kerstvakantie)
 • 14/15 januari
 • 21/22 januari
 • 28/29 januari
 • 4/5 februari
 • 11/12 februari

De 1e jaars E6-teams zullen dit seizoen al in december met hun competitie starten. De teams zullen zoveel mogelijk in poules van 7 worden ingedeeld, waardoor zij 12 wedstrijden kunnen spelen. 
De Jongste Jeugd (E8 en E6-tallen) wordt door de KNHB op zaterdag (waar mogelijk ‘s morgens) geprogrammeerd. 

De D-Jeugd zal, in verband met alle open dagen van de middelbare scholen op zondag (waar mogelijk 's morgens) spelen. Voor de overige lijnen is vooraf niet bekend op welke dag de wedstrijden ingepland worden door de KNHB. Bij de poule-indeling van de jeugdteams in de zaal is de eindstand van de voorcompetitie veldhockey leidend. Hiermee wordt de gelijkwaardigheid in de poules zo goed mogelijk gewaarborgd.

Verder zullen dit seizoen alleen de Standaard teams (H1/D1) in de 1e en 2e klasse op zaterdagavond spelen in een vaste hal. De overige senioren teams zullen weer op zondagmiddag gepland worden.
 
 
Zaalclinic in de kerstvakantie
 
  Op vrijdag 6 januari 2017 zal weer een zaalclinic worden georganiseerd voor de D-, E8 en E6-tallen door enkele dames van D1 Pinoké. Onder de D-teams is de interesse gepeild voor drieluikjes; voor MD2 en JD1 zullen we die eveneens op 6 januari 2017 organiseren. 

Over de clinic, deelname hieraan en de twee drieluikjes worden jullie nog nader geïnformeerd. 
Houd de dag wel alvast vrij in je agenda!

We zijn nog op zoek naar ondersteuning bij de clinic en drieluikjes. Heb je zin om een (paar) uurtje(s) te helpen, laat het ons dan weten.
 
 
Arbitrage, zaalleiding en wedstrijdtafel
 
  Elk zaalhockeyteam dient voor iedere wedstrijd een eigen scheidsrechter aan te leveren. De teams zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Vanaf de D-jeugd is een scheidsrechterkaart verplicht. 

Bij de Jongste Jeugd worden de wedstrijden, evenals op het veld, begeleid door 2 spelleiders, 1 spelleider van de thuisclub en 1 van de uitclub. Evenals op het veld hoeft deze spelleider niet in het bezit te zijn van een scheidsrechterskaart, wel dient die persoon minimaal 18 jaar te zijn.

De seniorenteams nemen ook dit seizoen, net als bij de jeugd, 1 scheidsrechter mee ten behoeve van het fluiten van hun eigen wedstrijden.
De scheidsrechterscursus is dit seizoen digitaal. Op 21 november a.s. vindt het examen plaats. Op maandag 14 november is er van 20.30-21.30 uur een vragenuurtje in het clubhuis. Degenen die verplicht zijn hun kaart te halen, hebben inmiddels een link voor de digitale cursus ontvangen. Wil je ook je scheidsrechterskaart halen, mail dan naar [email protected].

Elk team heeft gedurende de zaalcompetitie een aantal keer zaalleiding. Per team zijn in dat geval twee personen verantwoordelijk voor: 1. de wedstrijdtafel en 2. toezicht in de sporthal. Deze personen kunnen niet tegelijkertijd ook coach of scheidsrechter zijn.
 
 
Zaaluitrusting
 
  Voor zowel de trainingen als de wedstrijden geldt dat in de zaal alleen met indoor-sportschoenen zaalhockey gespeeld mag worden (lichte zool die niet afgeeft). Kom naar de sporthal op normale schoenen en doe je zaalhockeyschoenen pas in de hal aan. De meeste zaalbeheerders staan niet toe dat je dezelfde sportschoenen zowel buiten als binnen gebruikt. 

Verder is het noodzakelijk om met een speciale zaalhockeystick te spelen. Ook een zaalhandschoen met duim voor de linkerhand is aan te bevelen. Scheenbeschermers en bitje zijn verplicht zowel tijdens de trainingen als tijdens de wedstrijden.

De legguards van de keepers dienen voorzien te zijn van speciale zaalhockey riempjes en gespen. De riempjes, die niet op het veld gebruikt mogen worden, worden via Rob Vink ter beschikking gesteld. 
 
 
Lenen zaalsticks F-teams
 
  Net als vorig seizoen kunnen kinderen uit de F-teams een zaalstick huren van de club. Op vrijdag 18 november kun je als je in een F-team speelt tussen 16.30 uur en 17.30 uur in het clubhuis terecht om een stick te lenen.
De kosten voor het lenen zijn 17,50 euro (inclusief 10 euro borg). Wanneer je begin februari 2017 de stick onbeschadigd inlevert, ontvang je de 10 euro borg terug.
 
 
Spelregels zaalhockey
 
  In de zaal gelden andere regels dan op het veld. Een uitgebreide versie van de zaalhockeyregels kun je terugvinden in Lisateam onder club-documenten-arbitrage.

Voor de E-teams zijn enige aanpassingen in de spelregels van toepassing, te weten: De 1e jaars E kennen geen strafcorner. De vrije slag dient genomen te worden daar waar de bal over de achterlijn is gegaan, op de denkbeeldige lijn ter hoogte van de kop cirkel. 1e jaars E mogen nooit met een vliegende keep spelen. Zie verder in Lisateam onder club-documenten-arbitrage.
Houd ook de HCC site in de gaten voor een update en/of samenvatting!
 
 
Vragen of opmerkingen
 
  Laat het ons weten, persoonlijk of via de mail: [email protected]
Jolanda Wisse, Judith van Egmond en Gabrielle Rypma

 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je als lid of vrijwiliger in onze ledenadministratie staat. Als dit onjuist is zou je dit dan door willen geven aan de ledenadministratie.

terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
21-6  DUI / NED toernooi
28-6  Bitterballenavond (Nieuwe Teams / New Teams)
13-7  Zomervakantie
31-8  Feestelijke startdag
7-12  Begin zaalhockey competitie
Hele agenda
Uitslagen
Dames 1 HC De Hoeksche Waard D1 1-5
Dames 1 HC Waddinxveen D1 3-2
Dames 2 OMHC D3 0-2
DO25-1 R.H.V. Leonidas DO25-6 7-2
J010-1 HC De Hoeksche Waard JO10-1 4-7
J014-1 HC Schiedam JO14-3 7-2
J09-1 HC Waddinxveen JO9-1 3-5
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen