Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Nieuwsoverzicht
HOCKEY

25-10-2020
onderlinge wedstrijden
 

Beste HCC’ers,

 

Zoals jullie allemaal weten is helaas de hockeycompetitie stilgelegd. Voor spelers t/m de A-leeftijd is hierop door de hockeybond een uitzondering gemaakt. Deze spelers mogen trainen en binnen de eigen club wedstrijden spelen. Daarom hebben wij besloten onderlinge wedstrijden te gaan organiseren. Lees snel verder hoe we dit gaan doen.

 

Corona maatregelen en toch wedstrijden spelen?

Wij gaan er vanuit dat alle spelers zelf op de fiets naar HCC komen. Er mogen immers geen ouders kijken. De kinderen die te jong zijn kunnen bij het hek worden afgezet, net als bij de trainingen. Hiermee houden wij als club het aantal reisbewegingen beperkt.

 

Hoe gaan de wedstrijden eruit zien?

Wij hebben binnen HCC vijf "bubbels” gemaakt die onderling wedstrijden gaan spelen. Elke week geef je uiterlijk op donderdag aan bij je coach of manager of je aan de wedstrijden van de zaterdag erna zal meedoen. De HTC zal vervolgens per bubbel de (mix)teams bepalen voor zaterdag. Je speelt dus elke week in een ander team binnen je bubbel. Er wordt gespeeld in kleine teams op een half veld; 6 tegen 6 of 7 tegen 7.

 

Hoe zijn de bubbels ingedeeld?

De bubbels en de speeltijden zijn voor 31 oktober en 7 november als volgt;

1.       9.00-9.45 uur. MixF1, JE1, ME1.

2.       10.00-11.45 uur. MD1, MD2, JD1.

3.       12.00-13.45 uur. MC1, MC2, JC1.

4.       14.00-15.00 uur. MB1, MB2.

5.       15.15-16.30 uur. MA1, MA2, JA1.

 

Wat zijn de spelregels?

De spelregels zijn vanwege het kleinere veld aangepast. Deze zijn als volgt;

-          Alleen pushen of flatsen is toegestaan.

-          Er is geen strafcorner, in plaats hiervan wordt er een vrije slag op de 15-meter lijn gegeven.

-          Er is per wedstrijd 1 scheidsrechter/spelbegeleider aanwezig. Dit zijn ouders.

-          Hoog spelen is niet toegestaan.

-          De keeper is in plaats van een veldspeler. Wanneer er bijvoorbeeld 6 tegen 6 wordt gespeeld en er is een keeper in één van beide teams dan speelt het ene team met 6 veldspelers en het andere team met een keeper en 5 veldspelers.

-          Elk team speelt in een bepaalde kleur (wit, rood, blauw, hcc-shirt). Het fijnste is wanneer je een shirt in die kleur aan kan doen. Zo niet, dan zijn er hesjes beschikbaar.

-          Na de wedstrijden gaan de spelers gelijk naar huis, er mag dus niet bij andere teams gekeken worden. Op het begintijdstip is iedereen aanwezig, dus niet eerder.

 

Let op: de maatregelen gelden nog steeds.

-          Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen.

-          Houd anderhalve meter afstand tot trainers en coaches.

-          Nies/hoest in je elleboog en schreeuw niet.

-          Het clubhuis is dicht. Alleen de toiletten zijn open.

-           

Afhankelijk van de situatie en daarbij behorende maatregelen beslissen wij over 2 weken of en hoe we de wedstrijden gaan voortzetten. Wij wensen iedereen veel hockeyplezier en blijf gezond!

 

Sportieve groet,

 

Dirk, Mariëtte, Matthijs, Serge en Tony

HCC Hockey Club Capelle

 

24-10-2020
veld 2 nog niet klaar: tijdelijk Trainingsschema met 1 week verlengd
 

Beste leden,

Vandaag wordt er nog aan veld 2 gewerkt.

De verwachting was dat vandaag alle werkzaamheden zouden worden afgerond, maar dat blijkt helaas toch niet te gaan lukken.Maandag zullen er nog werkzaamheden plaatsvinden en mogelijk ook dinsdag.

Het geldende trainingsschema wordt om die reden met een week verlengd.

Met sportieve groet,

 

Tony, Dirk, Matthijs, Mariëtte en SergeHockey Technische Commissie HCCBijgevoegd vind je het tijdelijke schema. Het tijdelijk schema is ook in de app beschikbaar.

Extra trainingstijd aanvragen op vrijdagavond? Mail naar [email protected].
 


CLUBNIEUWS

13-10-2020
Corona update per 13 oktober 2020
 


Zoals we vanavond gehoord hebben tijdens de persconferentie zijn er vanaf woensdagavond 14 oktober om 22:00 uur de volgende aanvullende maatregelen van kracht die van invloed zijn op de hockeysport :

Sporten is alleen nog beperkt mogelijk:

  • Voor iedereen vanaf 18 jaar geldt dat sporten alleen mag op 1,5 meter afstand en alleen individueel of in teamverband met niet meer dan 4 personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan.
  • Uitgezonderd zijn: Topsporters met status in aangewezen locaties (zoals Papendal)
  • Voor kinderen tot 18 jaar (sporten in teamverband en wedstrijden onderling met teams van eigen club toegestaan).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.


De KNHB gaat nu in overleg met andere sportbonden en NOC*NSF om te bepalen wat de nieuwe maatregelen specifiek inhouden , we wachten nog even af wat de KNHB gaat adviseren en dan zullen we jullie nader informeren wat dat betekent voor HCC.
 

4-9-2020
Registratieplicht en Coronaregels HCC
 
De zomervakantie van 2020 is ten einde vanaf maandag 31 augustus zijn de scholen weer begonnen. Voor iedereen was het waarschijnlijk een andere en bijzondere vakantie dan gebruikelijk vanwege de beperkingen die het coronavirus ons oplegden.
Morgen begint het hockeyseizoen weer, maar helaas kan dit nog niet zonder enige voorschriften.
 

De geldende coronaregels op HCC zijn:


Algemeen

·       Bij klachten blijf je thuis en laat je je testen;

·       Was regelmatig je handen en/of gebruik de desinfectiemiddelen die beschikbaar daarvoor zijn;

·       Houd anderhalve meter afstand;

·       Nies/hoest in je elleboog en roep/schreeuw/zing niet;

*     Registreer jezelf bij binnenkomst terrein;

·       Volg de aangegeven looproutes op het terrein en ga aan de overkant van de dugouts staan als publiek;

·       Vermijd drukte op de club;

·       Douche en kleed je thuis om;

*    Laat bestellingen aan de bar zoveel mogelijk door 1 vaste persoon doen.  


Registratieplicht op HCC
Vanaf zaterdag  5 september geldt een registratieplicht op ons complex en terrein. Vanaf nu moeten dus alle bezoekers van 13 jaar en ouder, die geen speler/speelster of staf zijn, zich registreren door middel van een QR-code. Zonder deze registratie is het niet toegestaan om het complex te betreden. Zie bijgaande link hoe je je moet registeren.

Een poster met de QR-codes hangt aan het hek en voorafgaand aan deze registratie moeten bezoekers de vragen beantwoorden en hun gegevens (naam, telefoonnummer, emailadres, welke club je komt en akkoord voor opslaan gegevens) achterlaten. Alleen als je alle vragen met ‘nee’ beantwoordt, mag je het terrein van HCC betreden.

Ingevulde wedstrijdformulieren gelden als ‘reservering’, daarom hebben we van de spelende hockeyers –via het wedstrijdformulier- de gegevens. Zij hoeven het formulier dus niet in te vullen. Dit geldt ook voor vaste trainers en spelers die doordeweeks trainen volgens het reguliere trainingsschema. 

 

Wij doen er alles aan om jouw privacy te waarborgen en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Jouw gegevens worden maximaal 14 dagen bewaard voor eventueel bron- en contactonderzoek (conform richtlijnen van de overheid).


Vervoer per auto naar training of wedstrijd – dringend advies: draag een mondkapje
Wij adviseren iedereen nadrukkelijk om op weg naar een training en/of (uit)wedstrijd een niet-medisch mondkapje te dragen als je in een auto rijd met mensen die niet tot jouw huishouden behoren. Regel zelf jouw mondkapje. In een auto kan 1,5 meter afstand niet altijd gewaarborgd worden. Als je alleen rijd of met mensen uit je eigen huishouden geldt dit advies niet. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen. 

Wij volgen hierbij het advies van het RIVM. Check overigens voor een uitwedstrijd vooraf wat de regels/richtlijnen bij de bezoekende club zijn en hoeveel bezoekers er per team aanwezig mogen zijn.


Klachten: laat je testen!
Heb je klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Dan kun je je laten testen op het coronavirus. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak met 0800-1202. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test. Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.

Terug van vakantie uit oranje/rood gebied: ga in zelfquarantaine
Iedereen boven de 12 jaar oud die de afgelopen weken in een oranje/rood gebied is geweest, krijgt het dringende advies om 10 dagen in zelfquarantaine te gaan, óók wanneer je geen klachten hebt. Indien je getest bent en de uitslag negatief is, is het ook raadzaam in zelfquarantaine te gaan. Dit betekent dat je gedurende deze zelfquarantaine niet bij HCC op het terrein mag komen, geen afspraken met je team of teamgenoten kunt maken en dus zeker niet kan komen trainen of spelen.


Tot slot hopen we met z'n allen weer op een mooi hockeyseizoen. Dit zal waarschijnlijk voorlopig met wat regels gepaard gaan, maar zolang we er ons allemaal aan houden blijft de verspreiding van het coronavirus beperkt en kunnen we ook blijven hockeyen, we doen dit namelijk samen!
 


BESTUURSMEDEDELING

21-8-2020
Nieuwe HCC tenues
 

Goed nieuws

Bij Daka Alexandrium kun je vanaf vandaag de nieuwe clubkleding ophalen.

Op vertoon van bijgevoegde voucher ( kan digitaal) en je legitimatiebewijs kun je je HCC shirt ophalen bij Daka.

Broekje/rokje inclusief sokken zijn te verkrijgen t/m maat 176 voor 25 euro

Broekje/rokje inclusief sokken vanaf maat XS voor 30 euro.

H1 & D1 gaat centraal via de club.

 


ARBITRAGE

17-8-2020
Nieuw spelreglement veldhockey en briefing arbitrage
 
Eind vorige maand heeft de spelregelcommissie van de KNHB het vernieuwde spelreglement gepubliceerd. In aanvulling hierop zijn twee briefings opgesteld een voor bondsscheidsrechters en een voor clubscheidsrechters (inclusief CS+). Lees deze briefings goed door zodat je goed voorbereid op het veld verschijnt.

De briefing voor clubscheidsrechters is bijgevoegd. Deze en de andere documenten kunt vinden in LISATeam (na inloggen).
 


BESTUURSMEDEDELING

16-7-2020
Nieuwe Kledingleverancier HCC
 

Het hing al enige tijd in de lucht, maar m.i.v. seizoen 2020-2021 hebben we een nieuwe kledingleverancier. Onze clubkleding zal vanaf aankomend seizoen verzorgd worden door ‘the indian maharadja’.


Er is een nieuw fris clubtenue ontwikkeld, helemaal in lijn met de moderne stijl. We zien natuurlijk graag dat alle teams vanaf het nieuwe seizoen dit tenue ook daadwerkelijk dragen, want het is als vereniging belangrijk dat we uniform naar buiten komen. 

Het shirt kost in de winkel € 40, maar wij hebben the indian maharadja en DAKA bereid gevonden het eenmalig voor € 30 aan te bieden aan onze leden. In eerste instantie waren we voornemens deze kosten met de eerstvolgende contributie-inning mee te nemen, maar we begrijpen zeker dat het in deze rare tijden niet voor iedereen even makkelijk is om extra kosten te maken. Daarom hebben we besloten als vereniging de kosten voor het shirt voor te schieten en pas eenmalig medio juni 2021 in rekening te brengen bij de leden. 

Dit betekent dat alle leden voor aanvang van het nieuwe seizoen een nieuw shirt op kunnen halen bij DAKA sport. Om het tenue compleet te maken is er de mogelijkheid om eenmalig tegen gereduceerd tarief ook een rokje/broekje en sokken aan te schaffen: broekje/sokken voor junioren € 25 (i.p.v. € 45) en voor senioren € 30 (i.p.v. € 50).

Dit betekent dat een compleet tenue voor junioren nu € 55kost i.p.v. € 85 en voor senioren € 60 euro i.p.v. € 90.

Let op: dit is een eenmalige aanbieding.

Om het shirt op te halen zal er een voucher uitgegeven worden. De vouchers zullen aan de teammanagers worden gegeven op een nader te bepalen moment, zodat zij voor de verspreiding binnen de teams kunnen zorgen.


Wij hopen dat we op deze manier iedereen ervan kunnen overtuigen met het nieuwe tenue het seizoen te beginnen.

Tevens kan dit een goed moment zijn voor de diverse teams om een sponsor te vinden. Help de club en je team om volgend seizoen flitsend van start te gaan.

Verdere informatie waar en wanneer de tenues opgehaald kunnen worden volgt snel!


Met sportieve groet,

Bestuur HCC


 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
6-12  Start zaalcompetitie
6-3  Herstart veldcompetitie
Hele agenda
Uitslagen
REC GEV Hockey Club Rotterdam 2 1-5
D1 MHC Woerden D1 1-3
D2 HC Schiedam D10 2-1
DJ1 R.H.V. Leonidas DJ7 3-4
H1 HC De Hoeksche Waard H1 1-1
H35A HC De Hoeksche Waard H35A 4-3
HJ1 H.C. Derby HJ1 2-1
JC1 Ring Pass Delft JC2 3-8
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen