Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Nieuwsoverzicht
CLUBNIEUWS

18-12-2018
Inschrijving Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 gestart
 
De inschrijving voor de Nationale Schoolhockeycompetitie 2019 is gestart. Een unieke competitie voor middelbare scholieren in alle regio’s en een mooie kans om HCC extra te promoten. HCC heeft zich dan ook opgegeven om weer een voorronde te organiseren op 12 april. Wil je je als vrijwilliger vast aanmelden; stuur een email naar [email protected]
lees meer

 

18-12-2018
Studeren en hockeyen in de VS?
 
Het Fulbright Center is opgericht bij verdrag tussen Nederland en de Verenigde Staten en biedt verschillende beurzenprogramma's en advies over studeren in Amerika.

Wij spreken regelmatig scholieren die hockey spelen en belangstelling hebben voor een studie in de VS. Het zoeken naar passende universiteiten, het complexe aanmeldingsproces doorlopen, het verkrijgen van beurzen en een plek in het sportteam is veel werk en kan een overweldigende ervaring zijn.

Wij adviseren scholieren hier al jarenlang individueel over. We vinden het veel leuker om scholieren bij elkaar te brengen zodat ze samen aan hun aanmelding kunnen werken. Vanaf januari starten wij met ons nieuwste programma: de Competitive College Club.

Geinteresseerd? Uiteraard zijn we altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden.
Competitive College Club (CCC)
In de CCC brengen we havo en vwo scholieren met een droom om in de VS te studeren samen om in groepsverband aan hun aanmelding te werken. 

Waarom willen Nederlandse scholieren naar
de VS?

Het Amerikaanse onderwijs is anders ingericht dan het hoger onderwijs in Nederland. Studenten hebben grote vrijheid als het gaat om vakkenkeuze en krijgen veel ruimte om talenten (denk aan muziek, dans of sport) op hoog niveau te blijven ontwikkelen als onderdeel van hun studie. Ook biedt het systeem ruimte om in meerdere richtingen af te studeren

Wat is CCC?
Bij het aanmelden voor een bachelorprogramma in de VS komt heel wat kijken. Hoe vind ik financiering, welke universiteiten spreken me aan en waar maak ik kans op toelating? Het Fulbright Center en experts uit het veld werken samen met een kleine groep scholieren gedurende 18 maanden aan de aanmelding bij een Amerikaanse universiteit. Bijvoorbeeld: 
workshops ter voorbereiding op de toelatingstesten (SAT of ACT en TOEFL), het schrijven van essays, het vinden van een passende universiteit, het opstellen van de aanmelding en begeleiding bij het vinden van financieringsmogelijkheden (waaronder studiebeurzen).

Naast de voorbereidingen op een studie in de VS zullen er ook groepsactiviteiten plaatsvinden en zal de nadruk ook liggen op het aanleren van vaardigheden, door leiderschapsrollen te vervullen en zelf activiteiten te organiseren. 

CCC wordt al een aantal jaren succesvol georganiseerd door onze collega's in Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Deelnemers hebben veel inspraak over het programma en de activiteiten die zij ondernemen. Er wordt een beroep gedaan op de ontwikkelende volwassenheid en zelfstandigheid zodat ze bij vertrek naar de VS stevig in hun schoenen staan. 

Meer informatie
De deadline voor aanmeldingen voor 4 havo of 5 vwo scholieren is 7 januari 2019. Meer informatie is te vinden op www.fulbright.nl/ccc
 Campus Scholarship Program
  Vwo scholieren die na hun eindexamen een     
  tussenjaar aan een Amerikaanse universiteit willen
  doorbrengen met een studiebeurs kunnen een
  aanmelding indienen voor het Campus Scholarship
  Program. Dit jaar zijn er 37 deelnemers naar de VS
  gegaan met een gemiddelde studiebeurs   
  van $18.700. De hoogst toegekende studiebeurs
  bedroeg maar liefst $41.000. 


Ook voor havo scholieren zijn er mogelijkheden voor een tussenjaar in de VS. Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met het Fulbright Center.

Meer informatie 
De deadline voor aanmeldingen voor 6 vwo scholieren is 7 januari 2019. Meer informatie is te vinden op www.fulbright.nl/csp

Agenda


Deadline Competitive College Club
7 januari voor start najaar 2020

Deadline Campus Scholarship Program 
(voor een tussenjaar in de VS)
7 januari voor start najaar 2019


Informatiebijeenkomt Studeren in de VS
7 maart 2019, Utrecht

Informatiebijeenkomt Studeren in de VS
21 mei 2019, Utrecht
 

18-12-2018
Vraag en Aanbod: zet het uit op Lisa
 
Zoek je hockeyspullen of heb je iets over?
Zet het in Lisa team.

Log via de website in op Lisa TeamGa naar vraag en aanbod Plaats je verzoek


 

18-12-2018
Amber Heerens uit MA2 haalt 1159 euro op voor de Leprastichting
 
Enige tijd geleden heeft Amber met medeleerlingen van het Comenius College in Vietnam vrijwilligerswerk voor de leprastichting gedaan.

Het Comenius College heeft na de reis een geldinzamelingsactie voor het goede doel gehouden en die heeft 1159 euro opgeleverd.
 6-12-2018
Trofee HCC 60
 
Een 1e prijs, gewonnen door een MD team op het MD-toernooi bij OMHC op 09-05-1987. 

 


ZAALHOCKEY

6-12-2018
Zaalclinic van Hoofdklasse Dames van Pinoke: vrijdag 4 januari!
 
OMHC, de IJssel, MHCK en HCC organiseren een hele leuke en leerzame zaalclinic.

De clinic wordt gegeven door speelsters van D1 van veld- en zaalhoofklasser Pinoké!

En we zijn hard bezig om nog een verrassende guest star mee te laten komen!

pinoke.jpg

Deelname is mogelijk voor alle (Jongste) Jeugdleden tot en met de C-categorie. 

Keepers zijn gratis welkom, maar er is geen specifieke zaalkeeperstraining.

Bitjes, scheenbeschermers en zaalsticks verplicht.

Deelname is 10 euro per persoon voor een uur, contant af te rekenen voorafgaand aan de clinic.

Tijdstippen van de indeling worden een week voorafgaand gecommuniceerd, deze is afhankelijk van het aantal deelnemers uit de verschillende categorieën.
Ook de definitieve keuze van de sporthal hangt af van het aantal in te schrijven deelnemers per leeftijdscategorie en zal om die reden dan pas bekend worden gemaakt. 
In ieder geval worden de clinics in een sporthal in Capelle aan den IJssel gegeven.

Opgeven? Ga in de app naar MEER > EVENEMENTEN > ZAALCLINIC PINOKÉ en geef je op.

Je ontvangt een week voorafgaand dan een email met het tijdstip en de locatie.

Zien we jullie ook op 4 januari!?

image.pngimage.pnglogo hcc.jpg  mhck logo.jpg
      
 
CLUBNIEUWS

27-11-2018
Club beperkt geopend gedurende de zaalperiode
 
Gedurende de zaalperiode, is de bar gesloten met ingang van maandag 26 november.

Uitzonderingen:

-Maandagavond indien er genoeg recreanten trainen,
-Vrijdagmiddag 30/11,
-Zaterdag 01/12 i.v.m. de veldcompetitie.

Het openen en sluiten van het clubhuis i.v.m. veldtrainingen en/of wedstrijden wordt geregeld; een half uur voor aanvang wordt er geopend en een half uur na afloop afgesloten.

NB: Neem de keeperstassen gedurende de zaalperiode mee naar huis!
NB: Stal je een fiets op de club, bedenk dan dat bij terugkomst het hek mogelijk eerder dan gebruikelijk gesloten kan zijn!

Op maandag 10/12 stoppen alle veldtrainingen van de junioren. Teams die door willen trainen dienen dit via de teammanager/coach kenbaar te maken bij de htc.

Op maandag 28/01 starten de veldtrainingen volgens het winterschema weer, behalve voor de F, hockeyschool en Funkey. 

Op zondag 17/02 zijn de laatste zaalwedstrijden.

Vanaf maandag 18/02 is het buiten trainingsschema weer actueel en is  de bar weer op alle dagen geopend, m.u.v. de dinsdagavonden.
De bar opent dan zoals gebruikelijk een uur voor aanvang van alle trainingen en wedstrijden en sluit een uur na afloop.

Vrijdag 08/03 (na de voorjaarsvakantie) starten de veldtrainingen voor de F, hockeyschool en Funkey weer. 

Zaterdag 09/03 staan de 1e veldwedstrijden weer op het programma.

Wil je met het team langer doortrainen of juist eerder weer starten: neem dan via de teammanager/coach contact op met de hockeytechnische commissie: [email protected]
 
HOCKEY

24-11-2018
Protocol aflassen van wedstrijden
 
Nu het weer winter wordt en de kans op afgelastingen groter wordt, bijgaand wat informatie die als leidraad kan gelden.

In principe geldt: hoort U niets, dan gaat het door. Bel, app of mail de wedstrijdsecretaris, de tegenstander of de bond niet! Mocht het niet doorgaan, dan hoort U dat tijdig!

Bij twijfel en staan beide partijen op het veld: het is aan de scheidsrechters om te bepalen of er gespeeld kan worden of niet: zij zijn uiteindelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van de spelers.

De mogelijkheid bestaat dat de bond "centraal aflast", d.w.z. al het hockey in Nederland of een bepaald district wordt door de KNHB afgelast. Bij twijfel check hiervoor de KNHB-site en/of de Dictricts-site van de KNHB-ZH.

Via LISATeam, te bereiken via HCC-site, onder het kopje "Wedstrijdsecretariaat", kunt U onder documenten de volgende aanvullende informatie vinden:
1. Weerprotocol bij vorst Veldhockey
2. Procedure Afgelastingen Zaalhockey

Met sportieve groet,
Wedstrijdsecretariaat
Herman van Prooye


 
OVERIG

20-11-2018
HCC-Sponsor Uitgelicht: Witte de Witte Installatietechniek
 
Installatietechniek

De Witte de Witte is een dynamisch installatiebedrijf dat vele mogelijkheden biedt op het gebied van centrale verwarming, dakbedekking, koper- en zinkwerk, badkamers en sanitair.

De Witte De Witte Installaties vindt het zeer belangrijk om goede service en advies te geven. Daarom hebben wij een persoonlijk contact met de klant om aan alle wensen te blijven voldoen.

Duurzame oplossingen

Ook voor duurzame oplossingen kunt u terecht bij ons. Wij bieden diverse mogelijkheden om duurzaam om te gaan met energie. Dit bespaart u en het milieu!

Kortom: Voor al uw vragen en advies en het geven van vrijblijvende offerte’s kunt u altijd bellen.  Wij staan graag tot uw beschikking.Duurzame energie

De Witte de Witte is een dynamisch installatiebedrijf dat vele mogelijkheden biedt op het gebied van duurzame installaties voor verwarming en warm tapwater.

Loodgieterswerk

Een riolering laten aanleggen? Of uw gas en water aansluitingen door een installatiebedrijf laten aanleggen? Wij zijn dé loodgieter voor dergelijk loodgieterswerk.

C.V. installaties

De Witte de Witte regelt voor u een ketelvervanging, het onderhoud aan uw ketel en radiatoren en uw vloerverwarming. Voor C.V. installaties kunt u bij ons terecht.

Badkamer en sanitair

Wij leveren al uw nieuwe sanitair waaronder. kranen, closetpotten, wastafels e.d. Voor renovatie van uw badkamer of toilet bent u bij ons aan het juiste adres.

Dakbedekking

Het dakbedekken door middel van branden wordt door ons niet meer gebruikt. Wij hanteren een nieuwe techniek: EPDM. Ook doen wij zink en koperwerk.

Zink en koperwerk

In samenwerking met een aannemer kunnen wij uw gehele hout- en zinkwerk vervangen. Zinken dakgoten zijn er al vanaf € 70,- per meter.

Ventilatie

Een ventilatiesysteem is vaak een ‘vergeten’ onderdeel in een woning dooardat deze een lange tijd goed functioneert. Wij plaatsen en onderhouden uw ventilatie.

Nieuwbouw

Ons bedrijf doet regelmatig installaties voor nieuwbouw, met name woningbouw. Ook een nieuwbouw project? Stel ons uw vraag.

 
ZAALHOCKEY

16-11-2018
Spelregelwijzigingen zaalhockey seizoen 2018-2019
 

Over een maand gaat het zaalhockeyseizoen alweer van start. De spelregelcommissie van de KNHB heeft bekend gemaakt dat dit zaalseizoen twee spelregelwijzigingen worden doorgevoerd:

Geen bankwissel meer

Tot en met afgelopen seizoen wisselden de teams in de rust van bank. Vanaf komend seizoen blijven de teams in de rust aan de bankzijde waar ze ook de wedstrijd zijn gestart. De teams wisselen wel nog steeds van speelhelft en de scheidsrechters blijven staan.

Op bovenstaande regelwijziging geldt één uitzondering: sommige wedstrijden in de districtscompetities in Midden Nederland en Zuid-Holland worden gespeeld over 1 keer 30 of 1 keer 35 minuten. Tijdens die wedstrijden wisselen de scheidsrechters wél halverwege de speelhelft van kant. Dit doen zij bij een dood spelmoment. De teams blijven dan op dezelfde helft én dezelfde bank.

Vrije- of uit push na strafcornersituatie

Net als op het veld mag vanaf komend seizoen een speler, die nog beschermende kleding draagt naar aanleiding van het verdedigen van een strafcorner, toch een vrije push of uit push nemen direct na de strafcornersituatie. Het spel mag dan echter niet worden hervat met een self pass. Indien een speler met beschermende kleding aan dit toch doet dan krijgt deze een vrije push tegen als dit buiten de cirkel gebeurde en een strafcorner wanneer dit binnen de cirkel was.

 
OVERIG

15-11-2018
Even voorstellen; Sofie de Groot, Herman van Prooye en Aad van Slingerland, de arbitragecommissie van HCC
 


aad van slingerland.jpg sofie.PNG herman.jpg 


De arbitragecommissie van HCC is verantwoordelijk voor het opleiden, begeleiden en het wekelijks aanwijzen op wedstrijden van club- en CS+-scheidsrechters. 

Volgens het Bondsreglement van de KNHB moeten alle actieve spelers in het jaar waarin ze 16 worden hun scheidsrechterskaart halen. Op Capelle is er besloten dat iedereen vanaf de B-jeugd een scheidsrechterskaart moet halen. Jaarlijks wordt minimaal 1 scheidsrechterscursus georganiseerd en worden ook andere geïnteresseerde leden, zoals ouders, in de gelegenheid gesteld om hieraan deel te nemen. De afgelopen jaren is er een inhaalslag gemaakt en op Capelle zijn we grotendeels helemaal bij: iedereen vanaf de B-leeftijd heeft een scheidsrechterskaart.

Daarnaast deelt de arbitragecommissie de scheidsrechters in voor alle wedstrijden. Als dit een enkele keer niet lukt, dan worden deze wedstrijden in de clubscheidsrechtersappgroep gezet. Hierin zitten fluiters die graag bereid zijn om extra wedstrijden te fluiten, als er door omstandigheden niet genoeg scheidsrechters kunnen worden toegewezen. Wil je ook aan de groep toegevoegd worden? Stuur dan een email met je naam en telefoonnummer naar [email protected].

De commissie zorgt er ook voor dat de vereniging up to date blijft m.b.t. kennis van alle veld- en zaalspelregelgeving.

Tot slot probeert de commissie beginnende scheidsrechters zoveel mogelijk te begeleiden op de wedstrijddagen. Meer mankracht is vereist om hier een betere invulling aan te kunnen geven. Dus vind je fluiten leuk, gaat het je redelijk gemakkelijk af en zou je de club kunnen helpen door ook af en toe de arbitrage bij een wedstrijd te coachen, geef dit dan door aan de arbitragecommissie; [email protected].

Heb je ambities om op een hoger niveau te gaan fluiten, dan kun je dit ook kenbaar maken bij de arbitragecommissie. Zij kunnen je op weg helpen om een CS+ scheidsrechter te worden (clubscheidsrechter plus). 
 
ZAALHOCKEY

14-11-2018
Zaaltrainingsschema staan in de app en op de website
 
Het zaaltrainingsschema kun je vinden in de app en/of op de website.

In de app vind je het trainingsschema onder het kopje club, kies dan bij trainingsschema voor zaal. N.B: Elke keer dat een andere dag wordt gekozen, dien je opnieuw zaal aan te vinken, anders zie je het hoofd/veldschema.

Ook het tijdelijke veldschema in de winterperiode is nu op de website en in de app te vinden.
 
HOCKEY

9-11-2018
Planning trainingen veld/zaal
 

* 30/11: laatste veldtraining van de Jongste Jeugd.

* 10/12: overige veldtrainingen van de junioren stoppen.

* 28/01: alle veldtrainingen starten weer, behalve voor de F, hockeyschool en Funkey. 

* 08/03 (na de voorjaarsvakantie) veldtrainingen voor de F, hockeyschool en                               Funkey starten weer. 

Wil je met het team langer doortrainen of juist eerder weer starten: neem dan via de teammanager/coach contact op met de hockeytechnische commissie: [email protected]
 
ZAALHOCKEY

5-11-2018
Zaalhockey: Nieuwsbrief 1
 
Zie de bijlage voor de 1e nieuwsbrief 2018/2019 van de zaalcommissie
 Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
22-12  Kerstdiner Veteranen
24-12  Kerstavond
24-12  GEEN Fysiotherapie Spreekuur
25-12  1e Kerstdag
26-12  2e Kerstdag
Hele agenda
Uitslagen
D1Z HCRB D1 3-0
D1Z HC Nieuwkoop D1 4-3
D2Z Hockey Club Rotterdam D5 4-0
D2Z L.S.C. ALECTO D10 8-0
H1Z Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh H1 5-3
H1Z H.C. Derby H1 3-5
JA1Z Goudse MHC JA1 4-5
JA1Z VMHC Pollux JA1 4-5
JD12Z Dordrechtse Mixed Hockey Club JD2 1-2
JD12Z HC De Hoeksche Waard JD1 3-1
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen