Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Nieuwsoverzicht
CLUBNIEUWS

22-8-2019
Maandag 26 augustus starten de trainingen weer
 
Vanaf maandag 26 augustus starten de trainingen voor alle teams weer.

Voor alle Jongste Jeugdteams (E en F) starten de trainingen op vrijdag 30 augustus met een Welkomst Training.

De keeperstrainingen starten weer op woensdag 4 september.

Het trainingsschema kun je op de website vinden onder het kopje selecteer een training.

Alle teams ontvangen deze week nog een mail over het ophalen van de keepersmaterialen.
 
ARBITRAGE

12-7-2019
Belangrijke spelregelwijziging
 

De FIH heeft per 1 januari 2019 spelregelwijzigingen doorgevoerd binnen het veldhockey. De KNHB is lid van de FIH en volgt de internationale spelregels. Regelwijzigingen worden nooit gedurende het lopende seizoen doorgevoerd en daarom neemt de KNHB de spelregelwijzigingen per 1 augustus 2019 op in haar spelreglement veldhockey. De belangrijkste wijzigingen zijn dat alle elftalwedstrijden in vier kwarten worden gespeeld én dat het niet meer mogelijk is met een vliegende keeper te spelen.

Vier kwarten in plaats van twee helften

Sinds een aantal jaren worden bij internationale competities wedstrijden gespeeld in vier kwarten. Het betrof hier nog een testperiode. Met ingang van 1 januari 2019 zijn deze vier kwarten definitief in de internationale regels vastgelegd waardoor dit voor iedereen geldt.

In Nederland worden daarom alle elftalwedstrijden (dit geldt voor zowel junioren als senioren) vanaf komend seizoen gespeeld in vier kwarten van elk 17 ½ minuut. Met deze regelwijziging wordt de eerdere test dus ook opgenomen in het Nederlandse spelreglement. Er ontstaan hierdoor twee extra coach- en rustmomenten, waardoor teams nog beter kunnen worden begeleid. De rust tussen de kwarten 1 en 2 én 3 en 4 bedraagt maximaal 2 minuten. De rust tussen kwart 2 en 3 bedraagt 5 minuten tenzij er moet worden gesproeid (in het geval van watervelden).

Internationaal 15 minuten, nationaal 17,5 minuten

De FIH laat haar wedstrijden spelen in vier kwarten van 15 minuten. Internationaal wordt tevens gewerkt met tijdstops voorafgaand aan het spelen van de strafcorner. Om de zuivere speeltijd gelijk te houden, kiest de KNHB voor de variant van vier kwarten van 17 ½ minuut. Ook het tijdsblok waarbinnen een wedstrijd wordt gespeeld blijft zo voor elke wedstrijd gelijk, waardoor de wedstrijden beter te plannen zijn voor de verenigingen. Door deze regelwijzigingen worden de tijden waarbinnen wedstrijden mogen worden gepland verruimd. Vanaf komend seizoen mogen de eerste wedstrijden aanvangen om 08:30 uur en de laatste moeten uiterlijk aanvangen om 18:00 uur (dit was 08:45 en 17:45 uur). De vaste aanvangstijden voor de landelijke competities op zaterdag worden gewijzigd naar 14:00 uur (A-jeugd) en 12:10 uur (B-jeugd).

Vliegende keeper

Teams konden er tot en met seizoen 2018-2019 voor kiezen om te spelen met een volledig uitgeruste keeper of een speler met keepersrechten, een zogenaamde ‘vliegende keeper’. Deze vliegende keeper droeg een afwijkend shirt en had bij het verdedigen van een strafcorner of strafbal een helm op. Vanaf komend seizoen speelt een team met 10 veldspelers en een volledig uitgeruste keeper of met 11 veldspelers. Als ervoor wordt gekozen te spelen met 11 veldspelers dan is er niemand die de rechten heeft van een keeper. Er is dan dus ook niemand die binnen de cirkel de bal met het lichaam mag spelen.

Overige spelregelwijzigingen

Naast bovengenoemde spelregelwijzigingen worden nog enkele andere spelregelwijzigingen doorgevoerd:

  • De regels met betrekking tot het einde van een strafcorner aan het einde van de wedstrijd (uitspeelcorner) worden gelijk getrokken met de regels die gelden voor het beëindigen van de strafcornersituatie gedurende de wedstrijd. Tot en met seizoen 2018-2019 was een uitspeelcorner ook ten einde als de bal voor de tweede keer buiten de cirkel kwam. Dit is nu geschrapt. Nu geldt: de strafcorner is (onder andere) ten einde als de bal meer dan 5 meter buiten de cirkel is, net als tijdens de wedstrijd.
  • Spelers mogen bij strafcorners beschermende kleding dragen, zoals een masker. Deze kleding moet direct na afloop van de strafcorner worden verwijderd. Vanaf nu is het een verdediger toegestaan toch nog een vrije slag/uitpush te nemen (geen selfpass!) met het masker op. In Nederland was deze regel overigens voor aanvang van dit seizoen al voorlopig ingevoerd.
  • Bij een aanvallende vrije slag binnen 5 meter van de cirkel is het de verdedigers, die binnen de cirkel en binnen 5 meter afstand staan, toegestaan om met de aanvaller (die een selfpass neemt) mee te bewegen, mits de vrije slag direct wordt genomen. Deze verdedigers mogen niet de bal spelen of een poging doen om de bal te spelen, voordat de bal minimaal 5 meter is verplaatst. Als de aanvaller er niet voor kiest de vrije slag direct te nemen, dan moeten alleandere spelers (aanvallers en verdedigers) op zijn minst 5 meter afstand nemen van de bal totdat de vrije slag wordt genomen.
  • Een vrije slag voor de verdediging voor een overtreding in de cirkel mag weer overal in de cirkel worden genomen. Afgelopen jaren mocht dit enkel op de loodlijn ter hoogte van de overtreding tussen achterlijn en kop cirkel.
  • Indien een aanvaller bij een strafcorner de cirkel betreedt, voordat de bal is aangegeven, dan wordt de aangever bestraft voor deze overtreding en dient deze zich dan achter de middenlijn op te stellen.

Voor de start van seizoen 2019-2020 stelt de KNHB met betrekking tot bovenstaande spelregelwijzigingen nadere informatie in tekst en beeld beschikbaar, zodat iedereen zich optimaal kan voorbereiden op volgend seizoen.

 
OVERIG

29-4-2019
EK Hockey Antwerpen 16-25 augustus
 
Klaar voor het EK Hockey?
Beste hockeyfan, 
 
Twee jaar na de Europese kampioenschappen in Amsterdam, verkoos de European Hockey
Federation 
Antwerpen als gaststad voor de Belfius EuroHockey Championships 2019! Op het gloednieuwe sportcomplex Wilrijkse Plein zal een state-of-the-art evensite met een stadion van 8.000 toeschouwers gebouwd worden die alle faciliteiten heeft om iedereen te laten genieten van absoluut tophockey! 
 
 
Drie op een rij voor Nederland? 
 
De Nederlandse heren komen voor niets minder dan de titel naar Antwerpen. De Europese
Kampioen van 2015 en 2017 probeert deze zomer voor de derde keer op rij de Europese
scalp te nemen. Na de razend spannende finale op het wereldkampioenschap in
Bhubaneswar, die na shoot-outs verloren werd tegen België, azen de Nederlanders op
revanche. Een triomf voor het Belgische thuispubliek zou dan ook enorm zoet smaken.
 
En ook de Nederlandse dames zijn als regerend Europees -en wereldkampioen deze zomer
hét team-to-beat. Na de verloren finale op de Olympische Spelen in Rio 2016, wonnen de
Nederlandse dames elk groot toernooi waar ze aan deelnamen! Ook zij zullen dus enkel
tevreden huiswaartskeren met een gouden plak om de hals. 
 

Momenteel zijn reeds meer dan 50% van alle tickets de deur uit inclusief een volledig
uitverkochte herenfinale. We raden dan ook aan om niet meer te wachten indien je er deze
zomer bij wil zijn! Tickets via 
http://www.belfiuseurohockey. com/nl/tickets/

Geinteresseerd? Momenteel loopt er ook een op de online scratchcontest waarmee je
tickets kan winnen! 
http://www.belfiuseurohockey. com/win/
 
Nederland play with heart
 
 
 
 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
26-8  Start veldtrainingen
7-9  Start veldcompetitie, behalve JJ
14-9  Start veldcompetitie JJ
20-9  NOC*NSF Nationale Sportweek 2019
20-9  Silver Cup Dames 1
Hele agenda
Uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen