Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Laurens Rogier
Anita Woerdenbach
Android app on Google Play


Beleidsplan 
Het Hockeytechnisch beleidsplan staat vanaf heden op Lisa en is in te zien door in te loggen bij Lisa Team (>CLUB, >DOCUMENTEN, >HT-BELEIDSPLAN).


Het plan is bedoeld als blauwdruk voor de komende jaren van de vereniging en is opgesteld door de hockey technische commissie(HTC) in nauwe samenwerking met alle lijncoördinatoren en het bestuur.

Ruim een jaar lang is er gesproken, geschaafd en bijgesteld om tot dit uiteindelijke document te komen. Daarvoor is er langere tijd bij Hockey Club Capelle overigens geen formeel hockeytechnisch plan geweest .

Belangrijk om te vermelden is, dat het beleidsplan een dynamisch document is. Voor de uitvoering is het sterk afhankelijk van het aantal beschikbare spelers/sters binnen een lijn en van eventuele veranderende wensen en behoeften op sportief gebied.

Jaarlijks zal het document opnieuw bekeken worden en waar nodig geactualiseerd. Dit zal de HTC in samenwerking met de lijncoördinatoren, trainers en coaches bewaken, om steeds tot een zo breed mogelijk gedragen basis te komen.

Bij veel verenigingen is een technisch beleidsplan hèt grote discussiepunt; kiezen we voor wel of niet selecteren, doen we dat op alle niveau's en leeftijden, delen we de teams in op homogeniteit op het gebied van prestaties, op basis van sociale wensen of wordt het een combinatie daarvan. Dit is bij HCC niet anders.

HCC zal de indelingen voor komend seizoen doen op basis van de adviezen van de HTC, de lijncoördinatoren, waar mogelijk de wensen/behoeftes van de individuele spelers/sters en de meningen van de trainers en coaches (beoordelingsformulieren/gesprekken).

HCC is een familievereniging en kent met name breedtesportteams met af en toe uitschieters naar de 1e klasse. Gezien de grootte van de vereniging (al jaren +/- 450 leden per seizoen), is het niet zinvol om de ambitie te hebben om bijvoorbeeld landelijk te gaan spelen.

Zeker gezien het feit dat in de nabije omgeving enkele clubs liggen, die qua ledenaantallen veel groter zijn en om die reden ook op een hoger plan kunnen acteren met de eerste teams.
Elk jaar zullen wij wellicht een aantal talenten verliezen aan de grotere verenigingen, maar wij hopen dat zij na verloop van tijd dan weer met veel plezier terugkeren bij Capelle. Gelukkig maken we dat in de praktijk ook steeds vaker mee.

Waar bij de grotere verenigingen het vaak met name om de topteams draait en teams daaronder nog wel eens worden 'vergeten' (zelf voor een trainer zorgen etc.), wil HCC zich juist profileren als een club waar elk lid en elk team een goede hockey opleiding krijgt en waar elk team recht heeft op een trainer. Zodoende kan elk lid het maximale op zijn/haar niveau weten te bereiken en op een prettige wijze het hockeyspel beleven

 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
21-6  DUI / NED toernooi
28-6  Bitterballenavond (Nieuwe Teams / New Teams)
13-7  Zomervakantie
31-8  Feestelijke startdag
7-12  Begin zaalhockey competitie
Hele agenda
Uitslagen
Dames 1 HC De Hoeksche Waard D1 1-5
Dames 1 HC Waddinxveen D1 3-2
Dames 2 OMHC D3 0-2
DO25-1 R.H.V. Leonidas DO25-6 7-2
J010-1 HC De Hoeksche Waard JO10-1 4-7
J014-1 HC Schiedam JO14-3 7-2
J09-1 HC Waddinxveen JO9-1 3-5
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen