Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Jamie Pinas
Android app on Google Play


Opzeggingen 

Opzeggingen met ingang van het huidige seizoen dienen voor 1 mei doorgegeven te worden aan de ledenadministratie via [email protected], onder vermelding van volledige naam en het laatste team waarin gespeeld is. Graag horen we ook wat de reden van de opzegging is.

Er wordt altijd een bevestiging per mail teruggestuurd. Bewaar de bevestigingsmail om misverstanden te voorkomen. Heb je binnen 2 weken geen bevestiging ontvangen neem dan even contact op met de ledenadministratie.

Telefonische opzeggingen worden niet in behandeling genomen en opzegging bij coach, trainer of bestuurslid wordt niet als geldige opzegging beschouwd.

Je blijft dan verplicht de contributie te betalen.

 


Toelichting over opzeggingsregels


 

 De datum van 1 juni wordt opgenomen in de statuten en houdt verband met de voorbereidingen voor het komende seizoen. De voorbereidingen voor het volgende seizoen beginnen al in een vroeg stadium. Daarom wordt de opzegdatum zeer strikt gehanteerd en duidelijk gecommuniceerd via de website, app en facebook. 

Op die manier weten we wie er blijft en wie niet. Zodoende kunnen we voor de zomervakantie begint, duidelijkheid verschaffen over de teams, de indelingen, etc. En daar ook tijdig de trainingsschema's, de trainers etc. aan gaan koppelen. Het is belangrijk voor de leden om hen op tijd te informeren over wat ze volgend jaar kunnen verwachten en om het seizoen zo goed mogelijk te kunnen starten.

Een aparte categorie zijn die leden die denken dat ze bij een andere club misschien (wel) in een selectie kunnen komen, zich daar alvast inschrijven, maar zich nog niet uitschrijven bij HCC. Afhankelijk of zij succesvol zijn, zeggen ze dan alsnog heel laat hun lidmaatschap op bij HCC, met alle gevolgen voor teamindelingen. Ook deze categorie wordt dus verzocht om vóór 1 juni te kiezen voor HCC of een andere club.

We realiseren ons dat de opzegdatum niet perfect is, maar voor de club is deze wel het meest werkbaar: voor de vrijwilligers die zo ontzettend druk bezig zijn met de voorbereidingen voor volgend seizoen. En voor alle leden die anders mogelijk gedupeerd worden door de late opzeggingen (veranderingen in teams, opstartproblemen bij aanvang seizoen).Tussentijdse opzeggingEen lidmaatschap wordt aangegaan voor een heel seizoen. Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Ook niet bij overschrijving naar een andere vereniging. Het seizoen loopt van 1 juli t/m 30 juni. Bij het einde van het seizoen gaat de vereniging vele financiële verplichtingen aan voor het volgende seizoen. Deze verplichtingen zijn gebaseerd op het aantal leden dat dan bekend is en de verwachte contributie inkomsten. De opzegging dient voor 1 juni te zijn ontvangen.  De opzegging van het lidmaatschap zal, conform de statuten, pas ingaan aan het einde van het verenigingsjaar. Opzeggingen na deze datum leiden tot de verplichting de volledige contributie voor het seizoen te voldoen.

 


Juistheid gegevensNB. de leden dienen zelf ervoor te zorgen dat hun adres en andere persoonlijke gegevens juist in de ledenadministratie van HCC staan vermeld. Dat is eenvoudig na te kijken op "Mijn HCC" bij Profiel en Instellingen.

 


Stilzwijgende verlenging lidmaatschap

Met ingang van 1 december 2011 is stilzwijgende verlenging van lidmaatschappen verboden bij wet en is de opzegtermijn van abonnementen en lidmaatschappen teruggebracht tot één maand. Voor individuele lidmaatschappen van sportverenigingen is echter een uitzondering gemaakt.

Voor verenigingen en dus ook sportverenigingen wordt een verbod op automatische verlenging van het lidmaatschap niet wenselijk geacht, aangezien sportverenigingen veelal een jaar vooruit moeten plannen, denk daarbij aan de huur van sportaccommodaties. Voor (sport)verenigingen is daarom een lichter regime van toepassing.

Stilzwijgende verlenging van het lidmaatschap voor een jaar blijft mogelijk voor (sport)verenigingen indien het lid niet opzegt. (Sport)verenigingen dienen de leden wel de noodzakelijke informatie met betrekking tot opzegging van het lidmaatschap eenvoudig te verschaffen. Heeft de sportvereniging een website dan dient de informatie over de opzegging opvallend op de hoofdpagina van de website te staan, heeft de sportvereniging (ook) een ledenblad dan dient de betreffende informatie (ook) op één van de eerste drie pagina’s te staan

De leden hoeven dus niet jaarlijks persoonlijk een brief te krijgen waarin gevraagd wordt of zij nog lid willen blijven.

 

Bron: NOC*NSF

 

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
13-7  Zomervakantie
31-8  Feestelijke startdag
27-9  Pubquiz
7-12  Begin zaalhockey competitie
1-6  Deadline opzeggingen voor seizoen 2025-2026
Hele agenda
Uitslagen
Dames 1 HC De Hoeksche Waard D1 1-5
Dames 1 HC Waddinxveen D1 3-2
Dames 2 OMHC D3 0-2
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen