Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


Even voorstellen; Marieke Morsch en Adrianne Wijffels, vertrouwenspersoon bij HCC
30-4-2018  | 
Adrianne Wijffels en Marieke Morsch zijn door de algemene ledenvergadering (ALV) benoemd tot vertrouwenspersoon (VP)bij HCC.

Adrianne is moeder van 2 hockeyende kinderen en al geruime tijd werkzaam als Jurist bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Bij de Kinderbescherming is zij vaak bezig met het afwegen en beoordelen van verschillende belangen in zeer vertrouwelijke en complexe situaties waar kinderen bij betrokken zijn. Hierbij staat het belang van het kind en zijn veiligheid voorop.

Marieke Morsch is ook moeder van 2 hockeyende kinderen en al geruime tijd werkzaam op het gebied van (jeugd)hulpverlening, bemiddeling en beschikt daardoor ook over een groot netwerk op dit gebied.

Hun ervaringen op dit gebied, in combinatie met de kennis van procedures en de ontwikkeling van kinderen, komen goed van pas voor de functie van Vertrouwenspersoon. 

Wat doet een Vertrouwenspersoon binnen de club precies? 

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Wanneer je te maken krijgt met ongewenst gedrag, denk bijv. aan seksueel grensoverschrijdend gedrag of agressie, kan dit veel emoties  en vragen oproepen. Ook als je dit niet zelf meemaakt, maar het op afstand ziet gebeuren kan dat veel indruk op je maken. Het is vaak de vraag welk gedrag toelaatbaar en acceptabel is, maar ook de gevolgen van dergelijk gedrag kunnen groot zijn voor de direct betrokkenen. 

Erover praten kan moeilijk zijn en ook nadelige gevolgen hebben voor jou en voor anderen. Op die momenten kan het prettig zijn om vertrouwelijk met iemand te praten en advies te vragen.

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om het probleem weer op te lossen. Informatie wordt vertrouwelijk behandeld en er gebeurt niets wat jij niet weet of wilt. Soms kan het nodig zijn om een klacht in te dienen of  aangifte te doen, maar gewoon even praten of bemiddelen kan ook.

De richtlijnen van de KNHB en het NOC-NSF voor vertrouwenspersonen gebruiken wij als leidraad.

Hoe kun je de VP bereiken?

Telefonisch en/of per email op 06-22397243 voor Adrianne en 06-11715884 voor Marieke. Je kunt ook een email sturen naar [email protected]

terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
18-6  Inloopspreekuur FS-fysio
18-6  Bekendmaking voorlopige teamindelingen op website
19-6  Bestuursvergadering
20-6  Tafeltjesavond
23-6  Champions Trophy in Breda met NL (H)
Hele agenda
Uitslagen
D1 MHC Tempo D1 1-4
H1 HC Feijenoord H1 1-0
HVA HCRB HA 1-2
MA1 OMHC MA1 0-3
D1 HV Bleiswijk D1 2-3
H1 HV Bleiswijk H1 4-1
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen