Sponsoren
Links

The Indian Maharadja
Vandaag jarig
Er zijn geen jarigen vandaag
Android app on Google Play


stichting Leergeld Hollandsche IJssel
2-10-2018  | 
In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in een gezin met een inkomen onder de armoedegrens. In Capelle aan den IJssel is dit zelfs 1 op de 5 kinderen. Deze kinderen kunnen vaak geen lid worden van een sportvereniging omdat hun ouders de contributie en bijkomende kosten niet kunnen betalen.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel probeert kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, in de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas hierbij te helpen en te zorgen dat ook zij "mee kunnen doen”

Hoe  helpt de stichting dan? Bij stichting Leergeld Hollandsche IJssel kunnen ouders een aanvraag doen voor een aanvulling op de contributie en bijkomende kosten van een sportvereniging.

Een aanvulling? Stichting leergeld Hollandsche IJssel is een laatste vangnet. Ouders worden gevraagd eerst gebruik te maken van bestaande subsidies van gemeenten, zoals het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor Capelle aan den IJssel en Zuidplas en het Voorzieningenfonds in Krimpen aan den IJssel.

Van de bijdrage van deze voorzieningen kan vaak een (groot) deel van de contributie worden betaald. Maar hockeyen  gaat niet zonder hockeystick, een tenue, schoenen, scheenbeschermers en een bitje. Het bedrag van het Jeugdfonds Sport & Cultuur of Voorzieningenfonds is niet altijd voldoende om alle kosten te kunnen betalen. Stichting Leergeld Hollandsche IJssel kan hiervoor dan een bijdrage doen.

Per 1 augustus heeft de stichting, haar gebied naast Capelle aan den IJssel uitgebreid met Krimpen aan den IJssel en Zuidplas en daarom ook haar naam gewijzigd in  Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel kan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar ook met andere voorzieningen helpen, zoals een fiets (vanaf voortgezet onderwijs), een laptop (vanaf groep 7) of schoolkosten. 

Meer informatie vindt u op www.leergeldijssel.nl


terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
27-4  Meivakantie
9-5  Familietoernooi
17-5  Six-nations toernooi
17-5  Six Nations Tournement
25-5  Besloten Feest
Hele agenda
Uitslagen
Dames 1 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh D1 4-4
Dames 2 Alblasserwaardse Hockeyclub Souburgh D2-O 3-0
DO25-1 HV Victoria DO25-5 2-2
J010-1 Dordrechtse Mixed Hockey Club JO10-1 5-9
J014-1 R.H.V. Leonidas JO14-2 5-1
J09-1 VMHC Pollux JO9-2 8-6
M010-1 Hockey Club Rotterdam MO10-8 5-3
M014-2 Berkel Rodenrijs MO14-6 3-2
M018-2 HCGO MO18-1 5-4
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen