Sponsoren
Links


Vandaag jarig
Lois Jongedijk
Reinier de Kievit
Todd Mertens
Stijn van Slingerland
Android app on Google Play


stichting Leergeld Hollandsche IJssel
2-10-2018  | 
In Nederland leeft 1 op de 9 kinderen in een gezin met een inkomen onder de armoedegrens. In Capelle aan den IJssel is dit zelfs 1 op de 5 kinderen. Deze kinderen kunnen vaak geen lid worden van een sportvereniging omdat hun ouders de contributie en bijkomende kosten niet kunnen betalen.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel probeert kinderen, in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar, in de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas hierbij te helpen en te zorgen dat ook zij "mee kunnen doen”

Hoe  helpt de stichting dan? Bij stichting Leergeld Hollandsche IJssel kunnen ouders een aanvraag doen voor een aanvulling op de contributie en bijkomende kosten van een sportvereniging.

Een aanvulling? Stichting leergeld Hollandsche IJssel is een laatste vangnet. Ouders worden gevraagd eerst gebruik te maken van bestaande subsidies van gemeenten, zoals het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor Capelle aan den IJssel en Zuidplas en het Voorzieningenfonds in Krimpen aan den IJssel.

Van de bijdrage van deze voorzieningen kan vaak een (groot) deel van de contributie worden betaald. Maar hockeyen  gaat niet zonder hockeystick, een tenue, schoenen, scheenbeschermers en een bitje. Het bedrag van het Jeugdfonds Sport & Cultuur of Voorzieningenfonds is niet altijd voldoende om alle kosten te kunnen betalen. Stichting Leergeld Hollandsche IJssel kan hiervoor dan een bijdrage doen.

Per 1 augustus heeft de stichting, haar gebied naast Capelle aan den IJssel uitgebreid met Krimpen aan den IJssel en Zuidplas en daarom ook haar naam gewijzigd in  Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

Stichting Leergeld Hollandsche IJssel kan kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 17 jaar ook met andere voorzieningen helpen, zoals een fiets (vanaf voortgezet onderwijs), een laptop (vanaf groep 7) of schoolkosten. 

Meer informatie vindt u op www.leergeldijssel.nl


terug naar vorige scherm

Team en schema informatie
Clubinformatie
Agenda
22-10  HCC Sportways Herfstkamp
22-10  GEEN inloopspreekuur Fysio ivm herfstvakantie
27-10  Reservering door derden
27-10  Wintertijd!
28-10  Waddinxveen D1-HCC D1
Hele agenda
Uitslagen
D2 HC De IJssel DJ3 2-0
D1 MHC Tempo D1 1-4
D2 LOHC DJ7 (D17) 3-0
H1 Dopie H1 2-2
VET HC Ypenburg HA 3-1
MC1 OMHC MC2 2-4
MC2 HV Westland MC4 1-1
MC3 HCRB MC4 0-5
Meer uitslagen
Recente verslagen
Nog geen verslagen.
Meer verslagen